Motivatie

Motivatie

Daca as fi lipit pamantului, daca nu as avea un ban in buzunar, de nu v-as vorbi limba si nu v-as intelege vorbele, de nu m-as fi nascut ca si voi in acelasi spital mizerabil, as hoinari acum printre voi fara sa-mi pese. Sunt, insa, român si n-am incotro a ma duce ...


M-am saturat de tara asta mica in care traiesc ca o furnica strivita de pasul indiferent si grabit al oricarui trecator. M-am saturat sa fiu mintit, ignorat, jignit, prostit, insultat ... m-am saturat sa fiu mereu si mereu furat. Furat de timp, de nervi, de speranta, de șansă ... de bani. La cel mai grosolan mod, sa fiu furat de jmecherii zilei.

Dar sa trec la "chestiune": Cu sau fara voia mea am ajuns sa virez luna de luna, la bugetul de stat, sume ce sar deseori de juma' de miliard (moneda veche). Banii astia inainte de a semna ordinele de plata sunt ai mei. La fel de bine i-as putea vira in contul lu' tata sau in contul lui N., prietenul meu ce traieste de-o viata in scaunul cu rotile sau in contu' lu' Porsche Romania ca sa-mi trag o masina de fitze si sa ma dau cocalar sau jmecher. Insa io prefer sa ma dau contribuabil onest c-asa m-au invatat astia de la "Idei de afaceri" care mi-au bagat bisnisu' in cap acu' 15 ani. Acum, dupa atâta amar de vreme in care contul meu in buzunaru' statului s-a rotunjit frumusel mi s-a trezit constiinta de contribuabil sau mai clar de actionar minoritar la S.C. STATUL-ROMAN S.A.

Acum sunt actionar sau daca ma gandesc bine sunt patronu' STAT-ului. Desigur unul din cateva milioane, minoritar care va sa zica, dar sunt patronu'. Ei, cu aceasta noua constiinta m-am decis sa iau atitudine; si cum nu ma pot desprinde de plasticul tastaturii laptopului meu m-am decis sa fac prezentul blog.

Iar daca vorbele scrise aici isi vor gasi ecoul in furia altor actionari minoritari ai STAT-ului si acestia vor subscrie altfel decat cu obisnuitul siktir national poate om pune-o de-o revolutie sau, de-o fi prea greu, macar de-o bere pe una din terasele Patriei.